Cultureel Kids Festival

24 oktober 2018

Het Cultuur Platform organiseert samen met Museum Spakenburg, Bibliotheek Eemland (vestiging Bunschoten) en WSV Spakenburg een leuke culturele middag in de herfstvakantie!
 
Centraal staat deze middag het thema visserij ‘Van Zout naar Zoet’.
Op een attractieve manier nemen we de kinderen mee en vertellen over de visserij van vroeger en nu.

Programma 13:00-16:00u
  • Workshop touwknopen door WSV Spakenburg – in Museum Spakenburg: de kinderen krijgen een zelfgemaakte sleutelhanger van touw mee naar huis!
  • Interactief spel: ‘Maritiem Minecraft’ – in Bibliotheek Bunschoten.
  • Speurtocht van ‘Zout naar Zoet’: over de visserij vroeger en nu – in Museum Spakenburg.
  • Leuk fotomoment – in Museum Spakenburg. De kinderen mogen zich verkleden, er is van alles aanwezig. Aan de kinderen vragen we: welk kledingstuk of attribuut past goed bij ‘Van Zout naar Zoet’ en wil je daarmee op de foto?
  • Uiteraard is er voor alle kinderen drinken en wat lekkers!

Inschrijven 24 oktober Museum Spakenburg
Van te voren aanmelden is niet nodig. De kinderen kunnen zich op de genoemde tijden inschrijven in het museum. Er zijn twee startmomenten op deze middag. Ieder kind ontvangt een stempelkaart voor gratis deelname aan 3 activiteiten en daarbij wat lekkers. Totale duur van de activiteiten: ongeveer 1,5 uur.

Starttijden in Museum Spakenburg: 13:00-13:30u en 14:30-15:00u
Inschrijven gebeurt op basis van binnenkomst. Zo gauw er een groep vol is (ongeveer 12 kinderen per groep) wordt er een activiteit gestart. Als het erg druk wordt, kan het zijn dat je even moet wachten. Uiteraard proberen we dit zoveel mogelijk te voorkomen! Deelname is gratis. Deze middag wordt aangeboden door bovengenoemde organisatoren.

De activiteiten zijn alleen toegankelijk voor de kinderen met stempelkaart. Ouder(s)/verzorger(s) en jongere/oudere zusjes en broertjes kunnen het Museum bezoeken of wat te drinken nemen (let op: beide tegen betaling).

Cultureel Kidsfestival 24 oktober 2018
Tijd 13:00-16:00u
Inschrijving Museum Spakenburg: 13:00-13:30u en 14:30-15:00u
Leeftijd 7 t/m14 jaar